0 produkter - 0.00 kr

Lämnar hjärtat av Gyllene Triangeln till sin egen tid

En tid som funnits där länge och som många av oss har svårt att förstå och långt fram i tiden aldrig kommer nära.

Jag är säker på att jag aldrig mer kommer att få uppleva stunder som de jag fått i de berg och dalar som är så vackert gröna i denna tid, att det gör ont i ögonen när man på förmidagen, innan solen står som högst, ser ut över det som bildar den Gyllene Triangeln.

Jag förstår mycket mer nu, varför det heter Gyllene Triangeln. Då tänker inte jag på den blomman som under februari skördas för sitt opiumlatex. Jag tänker på folket som trotts sin fattigdom ler vänligt och ger av sig själva. Jag kommer länge att bevara minnet av Akha-kvinnan som till ett hemligt pris, mellan henne och mig, överlät en väldigt speciell sak som jag bär med mig hem. Den kommer jag att avslöja senare.

Jag trodde att kvinnan, vars namn jag inte kan uttala eller skriva var minst 80 år gammal. Hon var ca 1.30 lång och kunde möjligen väga max 40 kg.

När jag skulle krama om henne, kände jag genom hennes vackra hemgjorda kläder som hon vävt skälv under ca två år, hennes axelben och beniga armar. När hon log och tackade på sitt språk, talade också de små svarta tänderna sitt eget språk. Hon var inte en dag äldre än 50 år, men hon hade rökt opium under sin vuxna tid som på grund av opiumet inte kommer att vara så länge. Nu börjar min tid och det är att i Opium romanen beskriva, morgondimman, de brända fältens lukt, den svala morgonstunden i februari då skörden sker och människorna som Adrian får uppleva. Jag förstår nu varför jag inte fick ha telefon eller kamera med mig. Ja skulle aldrig kunna skapa den bild i en kamera som mitt öga sett och kameran skulle aldrig kunna ge dofterna och känslan.

Mobiltelefonen skulle inte få en enda signal, så varför bära den med sig. Tack till tiden som gått och att jag fick en liten tid av mitt liv i den.

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>