0 produkter - 0.00 kr

Thailand

hierarchy_within_thai[1]I samband med Kommersiell sexuell exploatering och tvångsarbete är Thailand ett transit och destinationsland för män, kvinnor och barn.

Thailands relativt goda välstånd, i förhållande till sina grannländer, lockar invandrare från grannländerna som flyr fattiga förhållanden att olagligt immigrera till Thailand.

Detta ger mäniskohandlare möjligheten att lura, tvinga papperslösa till slaveri och sexuellt utnyttjande.

Smugglingen är omfattande och berör i första hand kvinnor och barn från Burma, Kambodja, Laos södra Kina, och Vietnam för sexuellt utnyttjande i Thailand.

Ett stort antal från Burma, Laos och Vietnam smugglas in via Thailands södra gränser, men huvud delen tas in via norra gränstrakterna, då mest från Nord Korea och Kina via Laos.

Många etniska minoriteter smugglas in till Thailand och vidare till Malaysia.

Många som inte har juridisk hemvist löper stor risk för att plockas upp av mäniskohandlare för transporter till Singapore, Malaysia, Japan, Hong Kong, Europa och USA.

Inom byggsektorn kan man finna lågutbildade byggarbetare som hamnat i skuldslaveri och tvångsarbete i Taiwan, Gulfstaterna, Sydkorea och Malaysia.

Human-Trafficking[1]Inom den kommersiella fiskeindustrin, byggnadsindustrin, jordbruket, hushållsarbetet och tiggeriet är det främst män, kvinnor och barn i nämnd ordning som utsätts för tvångsarbeten.

Arbetare som kommer från regionen via Thailand betalar ofta mycket höga rese och rekryteringsavgifter för att få arbeten i de rikare länderna Taiwan, Malaysia, delar av Europa och Mellanöstern. Detta skapar en skuld som kan ta mycket lång tid att återbetala och leder till tvångsarbete.

Barn från Kambodja, Burma och Laos smugglas ofta in till Thailand av etablerade ligor för att idka tiggeri och i vissa fall exploatering.

Byggindustrin, fiske, jordbruk och delar av skoindustrin är i starkt beroende av papperslösa invandrare från Burma och Laos inklusive barn.

Thailändska regeringen gör inte allt för att stoppa trafficking in i landet.

Det görs ansträngningar och i november 2007 lagstiftade församlingen om en ny omfattande lag mot människohandel som tog laga kraft under juni 2008.

Efter det så genomfördes några razzior mot fiskeindustrin och då mot räkfisket där man i ett fall fann 270 personer från Burma arbeta under slavliknande villkor.

Mer om detta finns att läsa i Under Floden och Samnag Tiggarpojken.
Tiggarpojken och sista färden. Klicka här för att läsa mer.

Se filmklipp relaterade till Thailand: