0 produkter - 0.00 kr

Vietnam

Pilarna illustrerar transportvägarna för barn och unga kvinnor

Pilarna illustrerar transportvägarna för barn och unga kvinnor

Vietnam har sedan länge varit ett ursprungsland för kvinnor och barn som på olika sett smugglats till granländerna för tvångsarbete och sex slaveri.

De smugglas till Kambodja, Thailand, Sydkorea, Malaysia, Kina och Macao för sexuellt utnyttjande och slaveri.

Många gånger sker smugglingen genom bedrägliga äktenskap som leder till sex slaveri i Sydkorea, Taiwan och även Europa.

Män och kvinnor hamnar ofta i skuldslaveri i byggindustrin och fiskeindustrin i Malaysia, Taiwan, Kina och Mellanöstern.

Landet har också ett internt problem med kvinnor från landsbyggden som tas in till städerna och hamnar i sexslaveri på alla landets bordellar.

Vietnam är också en destination för barnsexturism från främst Japan, Sydkorea, Europa, Storbritannien, USA och Australien.

Landets regering har inte uppnått kraven på att eliminera handeln med mäniskor, men de gör stora ansträngningar och har ett sammarbete med Kambodja, Thailand och Kina för att hjälpa offer och gripa mäniskohandlare.

Det finns rapporter som säger att tjänstemän som arbetar vid gränsövergångar tittar åt sidan trotts de stränga lagarna som kan ge upp till tjugo års fängelse.

Det förekommer att så kallade Datingbyråer reser runt på landsbyggden och letar upp unga tilldragande flickor från tretton fjorton års ålder och pressenterar fotografier på rika män i bland annat Syd Korea, Macao, Malaysia och Thailand för ektenskap.

De lockas till landet och senare in i prostitution.

Det är också vanligt att de lockas till att jobba som massörer efter en kortare skoltid och sedan efter den korta kursen som handlar om hur man tillfredsställer en man, tas till en lämplig bordell.

Regeringen gör växande ansträngningar för att skydda offer inom sexhandeln tillsammans med lokala organisationer och det centrala kvinnoförbundet.

De har också under en tid tränat personalen vid gränsövergångar att se och leta mäniskohandel, men de går tyvärr inte över de etablerade gränsövergångarna.

vietnam human trafficking-01[1]

Så många som en tredjedel av de 55.000  prostituerade i Kambodja är under 18 år och kommer från Vietnamesiska byar.

Mer fakta omkring detta finner du i Samnang Tiggarpojken

Se filmklipp relaterade till Vietnam: