0 produkter - 0.00 kr

På plats i den Gyllene Triangeln, Opium

Här om dagen bestämde vi oss för att hålla oss uppe vid en av vägspärrarna i närheten av Doi Mae Salong, Polisen var ovanligt aktiv i området, efter ett tips.
En man vid namn Kua 39 år gammal och hans flickvän, Horen Oonsang 29 år greps med tio kilo Crystal, methamphetamine och nio miljoner baht i kontanter.

Under deras färd till en av deras kunder i Chiang Mai, greps de av polisen från, department of special Investigation, ( DSI ) och av den lokala polisen region 5.
De två är medlemmar av en av många burmesiska ligor som lever på, bland annat drogtransporter.

Ligans ledare som även är inblandad i andra former av trafficking, Lt Col Yi Se är efterlyst i Thailand och Polisen i Thailand ger 5 miljoner baht, ca 1 miljon sek till den som ger tips som leder till gripande.

Pol Col Paisit Wongmnang, chef för DSI, säger att de två får ca 500.000 baht för varje transport de genomför.
DSI, fick tipset från US Drog Enforcement Admin ( DEA ) att en stor leverans var på gång i distriktet.

På vägen från vägspärren, som jag fotade, åkte vi via ett av de fängelser som syns tydligt från vägen, norr om Chiang Rai.
Har man bara sett dessa murar, begriper jag inte hur man kan tänka sig att smuggla över dessa gränser.

Murarna och taggtråden tillsammans med de mörka cellfönster som för vissa bara ger en bild av ett majsfält utanför är otroligt skrämmande.
Till och med vår motorcykel ville vända. En dag i Gyllene Triangeln.

 

Hjälp oss att hjälpa utsatta barn i världen, Bee with us kämpar för att sprida information om dessa problem och ditt bidrag är viktigt!


Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>