0 produkter - 0.00 kr

Trafficking i Myanmar till Malaysia

Bästa läsare Jag förbannar mig själv över att jag kommer för sent för att med kameran hängande i sitt originalband runt min nacke få bevittna en transport, om natten, av människor från Myanmar ( Burma), sålda till bordeller och industri i Malaysia.

Jag var bara några mil från dem, där de 150 personerna, många av dem från stammen Rohingya från både Myanmar och Bangladesh, suttit ute i vildmarken.

De människohandlare som varit inblandade har tjänat ca 30.000 sek på var och en av de sålda.

Men det är med stor glädje som jag konstaterar att de Thailändska myndigheterna inte ser mellan fingrarna längre utan är bestämda att få ett stopp av smugglarnas verksamhet som i detta fallet tros vara lokala aktörer.

Guvernören, Prayoon Rattanasenee i Phang Nga, som ligger bara några mil norr om Phuket är fast besluten att stoppa handeln och smugglingen.

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>